Bidden moslims en christenen tot dezelfde God?

Oorspronkelijke titel: Who is Allah in Islam?
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 1997
Auteur: Abd Al-masih
Jaar van uitgave: 2008
Uitgever: Johannes MultimediaISBN 9789057980961
22 pagina’s

Bidden moslims en christenen tot dezelfde God? Kunnen christenen een gemeenschappelijke gebedsdienst met moslims organiseren of er aan deelnemen? Kan een christelijke gemeente haar kerkgebouw voor een islamitische gebedsdienst ter beschikking stellen?
De antwoorden op deze vragen zijn tegenstrijdig. Daarom is deskundige informatie over Allah, de God van de islam, zo belangrijk om een verantwoorded positie te kunnen innemen.

Abd al-Masih is niet alleen kennervan het Arabisch. Hij woont en werkt ook al jarenlang als zendeling in de moslimwereld. Aan de hand van de koran belicht hij wie Allah in werkelijkheid is. In vergelijking met de openbaring van God in de Bijbel komt hij dan tot de onthullende conclusie: Allah is niet de Vader van de Here Jezus Christus (1 Joh. 2:22).

Is de oproep tot het islamitisch gebed en het credo vanaf de minaret te vergelijken met het klokgelui van de christelijke kerken? Sommigen denken van wel. Zij concluderen dan: als chritenen hun kerkklokken mogen luiden, moet ook aan de de oproep vanaf de minaret worden toegestaan.

Abd al-Masih vertaalt eerst deze oproep van de muezzin (oproeper) uit het Arabisch. Daarna legt hij de betekenis van de diverse onderdelen uit. Pas daarna ga je beseffenn dat de oproep vanaf de minaret een "flagrante afwijzing is van God, de vader, de zoon en de Heilige Geest." En dat in een land met christelijke wortels! Is dat niet een oordeel van God over een afvallig Christendom? Maar ook zijn oproep tot verootmoediging voor Hem, tot omkeer en terugkeer in Jezus Christus, Zijn zoon


Boeken